VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Skal vi arve noe ødelagt?

av Elever ved Eidsvoll Verk skole , ,
Naturens Riksforsamling

Dette er feil. Det skulle ikke være nødvendig at barn må demonstrere for en bedre jord. Det er ikke bare vi unge som skal gjøre noe. De voksne må også ta ansvar. De kommer hit og sier «dette er alt vi får gjort», men vi unge vet hvor mye mer de kan gjøre. Skal vi liksom arve noe ødelagt? Gjennomsnittstemperaturen på jorda er høyere nå enn den har vært før. I 2050 er to av tre isbjørner utryddet hvis vi ikke gjør noe. Derfor må vi gjøre noe før 2050. Samme tid, samme mulighet. Det haster nå -- ikke om 30 år!

Havet blir fylt med plast mens luften blir fylt med klimagasser. Krisen med klimagasser er at det blir for lite rent vann, isbreene smelter og det blir oversvømmelse. Folk og dyr trenger rent drikkevann, det blir mye brann og hvis brannen kommer til regnskogen, får vi ikke nok frisk luft og dyreartene dør. Vi trenger regnskog for å få nok oksygen i verden.

Mange land har innført engangsemballasje i plast. Vi må slutte å kaste så mye plast for da spiser dyr i havet det, og når vi fisker dem spiser også vi plastikk. Vi må slutte å bruke så mye plast for da vasker vi det og da kommer det mikroplast i havet.

Det er bedre å kjøpe mat fra Norge fordi da er det krotreist og det er bedre for miljøet. Når du handler, burde du se etter Norgesmerket på det du kjøper. Det er ikke bare noen som skal gjøre noe, men alle må gjøre alt de kan. Alle kan gjøre litt, men ingen kan gjøre alt, så vi må begynne å samarbeide mer enn vi gjør nå.

Vi må være den forskjellen som verden trenger. Målene våre for 2020, at utslippene skulle være 30 prosent lavere enn de var i 1990, blir ikke oppfylt. I stedet har de økt med 1,1 prosent. Vi unge står og holder tale og går i streike-tog fordi vi liker å leve og vil ha en framtid. Vi her hjemme i Norge må støtte hele verden og ikke bare forurense enda mer, for det er barnas fremtid det er snakk om. Vi trenger din hjelp!

·     

·     

·     

·     

 

Kjelde: www.eidsvoll1814.no
Utskrift frå VIRKSOMME ORD
Institutt for informasjons- og medievitskap, Universitetet i Bergen